Есента ни изкушава с разкошни цветове и уютни вечери,

...
  Есента ни изкушава с разкошни цветове и уютни вечери,
Коментари Харесай

Къде да почиваме тази есен и какъв бюджет да отделим?

 

Есента ни изкушава с луксозни цветове и уютни вечери, подобаващи за пенливо вино и добра компания. Този временен сезон е съвършен за прекарването на една приятна почивка, надалеч от шумотевицата на града. Но въпросите “Къде да отидем? ” и “Какъв бюджет да отделим ” съпътстват всеки, който е в началния стадий на организацията и планирането на мечтаната отмора.

Има няколко известни дестинации, които са доста привлекателни за отмора през есента. От експертите на https://ekvator.bg/ ще разберете кои са те и какви са ориентировъчните им цени, с цел да можете да планирате бюджета си.

Египет

Климатът в Египет през есента е мек, с приятни температури, които са идеални за разглеждане на античните чудеса на света.

Посещението на пирамидите, храмовете и Сфинкса, се трансформира в освен това от туристическо премеждие. Сред морето от пясък и завладяващите забележителности, вие ще се почувствате като част от една антична цивилизация.

Посещението на Кайро е все едно да сте в музей под намерено небе. Есента е идеалното време да се потопите в атмосферата на града. Ваканцията там ще ви коства към 800 евро на човек за седмица, като това включва полетите и настаняването в хотел 4 звезди. Ще имате опцията да разгледате невероятни исторически места и да се насладите на вкусни оферти от локалната кухня.

САЩ

В Съединени американски щати има по нещо за всеки – от градско премеждие под изумителните небостъргачи на Ню Йорк до естествените хубости, измежду които сияйните крайбрежия на Калифорния, Гранд Каньон или Ниагарския водопад. Тук опциите за есенна отмора са безкрайни. Тази дестинация изисква по-голям бюджет, като цените могат да варират в огромна степен. С приблизителна сума от към 1500 евро на човек, може да се насладите на удоволствието да пътувате до тази огромна страна.

Италия

През есента в Италия времето е към момента задоволително топло и ви дава опция да се насладите на една пълноценна почивка. Тази темпераментна страна е известна със своята просвета, история и кухня. От красивите пейзажи на Тоскана до историческите забележителности на Рим, Италия е едно от най-предпочитаните места за отмора през есента, и освен. За 7 дни в Италия, може да планирате бюджет от към 600-700 евро на човек, с включени самолетни билети и настаняване.

Турция

Турция е обичана дестинация на доста хора, които на драго сърце я посещават още веднъж и още веднъж. Тя е желана поради античните градове, обширните пазари, прелестните курорти, спа центровете и термалните бани, които подсигуряват извънреден релакс. Ваканцията там през есента е доста подобаваща, тъй като времето не е толкоз горещо, а е към момента задоволително топло и доста прелестно за посещаване на прелестните плажове. Дестинацията е идеална за по-ограничен бюджет – една седемдневна отмора с полети и настаняване би ви коствала към 500-600 евро на човек.

Гърция

Гърция през есента има напълно друга от лятната си визия, която доста хора познават. Наличието на по-малко туристи значи, че през почивката може умерено да се насладите на плажовете, историческите места и вкусната гръцка кухня, без да се смесвате с огромните тълпи. Цените тук също са допустими и стартират от към 400 евро на човек за седмица.

Всички тези оферти са ориентировъчни, като цените могат да варират според от сезона, опцията за ранни резервации, както и опцията за разнообразни промоции. Но в последна сметка, есенната отмора е нещо, което би трябвало да се изживее пълноценно, без значение от бюджета.

Какво да не забравяме при планирането на бюджета за почивката?

След като към този момент имате визия за нужните средства, които би трябвало да си отделите, може да започнете да планирате своята есенна отмора. Кои разноски още би трябвало да съобразите?
изхранване – не забравяйте да предвидите разноски за храна при положение, че не сте си резервирали All Inclusive почивка;

превоз – помислете с какъв превоз ще пътувате в съответната дестинация и проучете цените за прехвърляния, таксита и градски транспорт;

дарове и сувенири – постоянно този разход се пропуща в планирането, по тази причина е добре да се подготвите с известна сума и за подобен вид дреболийки, които сигурно ще зарадват вашите близки.
Помнете, че най-хубавите ваканции са тези, при които, без значение от дестинацията, времето е минало незабелязано – като сън! Приятно обмисляне!

 
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР